Вибори у Молдові: кандидатів закликали не шукати «прихованих інтересів»

Вибори у Молдові: кандидатів закликали не шукати «прихованих інтересів»

Укрінформ
Лідер Демократичної партії Маріан Лупу, який відмовився від подальшої участі в президентських виборах, закликав кандидатів на посаду президента відмовитися від неадекватної поведінки і не шукати прихованих інтересів там, де їх немає.

Так він прокоментував оприлюднені раніше заяви кандидатів на пост президента Майї Санду (політик вважає, що Ігоря Додона підтримує один з керівників Демпартії Влад Плахотнюк) та Ігоря Додона, який відзначив, що  Влад Плахотнюк нібито заздалегідь домовився із США про підтримку Майї Санду на виборах, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вважаю реакцію кандидата Майї Санду на мою відмову від подальшої боротьби помилковою, надто емоційною і неадекватною, яка може збити з пантелику виборців. Сподіваюся, що наші виборці з розумінням поставляться до того, що відбувається, і проголосують за продовження європейського вектора Молдови», - заявив Лупу.

Лідер Демпартії закликав політиків відмовитися від гучних заяв, проявляти максимум відповідальності і політичної зрілості, і не шукати прихованих інтересів там, де їх немає.

Щодо реакції кандидата від Партії соціалістів Ігоря Додона про те, що кандидатура Майї Санду нібито була раніше обговорена зі США, Лупу підкреслив, що ці заяви, на його думку, обумовлені панікою в рядах тих, хто підтримує Додона, і хто усвідомлює, що соціаліст програє вибори.

Раніше лідер правлячої Демократичної партії Маріан Лупу оголосив про відмову від подальшої боротьби за посаду президента на користь кандидата від проєвропейських сил.

Молдавські ЗМІ написали у цьому зв'язку, що Лупу відмовився на користь єдиного кандидата від правих сил Майї Санду, однак сама Санду назвала відмову Лупу «підлим і розпачливим жестом», оскільки як кандидат від влади не користується підтримкою виборців.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента.

Лідерами президентських перегонів на сьогодні є голова Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії «Дія та солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду.

Екс-прем'єр Юріє Лянке після відмови від боротьби Маріана Лупу автоматично перемістився на третю сходинку лідерів президентських перегонів. Остаточне рішення про вихід з президентської гонки або ж продовження боротьби Лянке (кандидат від Європейської Народної партії) планує оприлюднити в четвер, 27 жовтня.

Фото: VOXPUBLIKA - PUBLIKA .MD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-