США вважають успішним наступ на Мосул, враховуючи складність операції

США вважають успішним наступ на Мосул, враховуючи складність операції

Укрінформ
Іракські сили безпеки за підтримки міжнародної коаліції продовжують отримувати стійкий прогрес у операції з повернення під контроль міста Мосул, який впродовж двох років окупований бойовиками "Ісламської держави".

Про це повідомили в середу в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Іракські сили безпеки отримали значний потенціал протягом останніх двох років. Тепер ми бачимо цей потенціал у боротьбі проти ІДІЛ, нашого спільного ворога в Мосулі", - заявив з цього приводу командувач об'єднаними силами коаліції американський генерал Стівен Таунсенд.

Водночас, командувач зауважив, що наступ на Мосул є "масштабною і надзвичайно складною операцією", яку іракська сторона планувала протягом тривалого часу. Зараз іракські сили просуваються вперед по кількох напрямах до Мосула, але "повернути місто, яке утримується ІДІЛ з 2014 року, буде нелегко".

У цьому зв'язку командувач коаліцією зауважив, що попереду в битві за Мосул буде ще багато важких боїв. "Але ми впевнені, що іракські сили матимуть успіх", - заявив Таунсенд.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава". США в рамках міжнародної коаліції надають підтримку іракським силам у плануванні, консультаціях, а також у вигляді узгоджених повітряних та артилерійських ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-