ООН назвала 2016 рік найбільш смертельним для вимушених мігрантів

ООН назвала 2016 рік найбільш смертельним для вимушених мігрантів

Укрінформ
В Організації Об'єднаних Націй стурбовані найвищим за останні роки рівнем смертності серед мігрантів, які вимушені шукати притулку в Європі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Управління верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ ООН), передає Укрінформ.

"УВКБ ООН стурбоване великим числом загиблих серед біженців і мігрантів, зареєстрованих цього року, які перетинали Середземне море. Лише за два місяці до завершення 2016 року, повідомлено про щонайменше 3740 випадків втрати життя – це трохи менше, ніж за весь 2015 рік, коли загинула 3,771 людина. Це найгірше, що ми бачили", - йдеться в документі.

Високий рівень смертності мігрантів збільшується попри загальне зменшення потоку біженців, які прагнуть потрапити до Європи до Середземного моря, підкреслили в Управлінні. Так, за статистикою торік було зареєстровано 1,015 млн людей, які перемістилися до Європи. Цього року станом на жовтень ця кількість становить 327,8 тис.

При цьому найбільш ризикованим маршрутом вважається шлях з Північної Африки до Італії. Контрабандисти зараз використовують судна низької якості, у тому числі надувні плоти, які часто не витримують подорожей. Крім того, судна перевантажуються. Кілька інцидентів пов'язані з погіршенням погодних умов на морі.

У цьому зв'язку УВКБ ООН закликало всі країни, особливо ті, що розташовані в регіоні зробити більше для того, щоб зменшити статистику смертності мігрантів, які часто вимушені лишати свої домівки в пошуках більш безпечного життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-