Один з лідерів президентських перегонів у Молдові знявся з виборів

Один з лідерів президентських перегонів у Молдові знявся з виборів

Укрінформ
Лідер правлячої в Молдові Демократичної партії, кандидат у президенти Маріан Лупу відмовився від подальшої боротьби за посаду президента на користь кандидата від проєвропейських сил.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з брифінгу Демпартії.

«Наш основний посил виборцям полягав у тому, що Республіка Молдова повинна продовжити європейський вектор розвитку. Країні потрібен проєвропейський президент, який би працював спільно з урядом і парламентом. Демократична партія проаналізувала ситуацію, що склалася в країні, в тому числі шанси кандидата від нашої партії і партії «Дія і солідарність» Майї Санду, і дійшли висновку, що вибори повинен виграти проєвропейський кандидат у президенти. Тому я вирішив відмовитися від подальшої боротьби на користь проєвропейського кандидата», - заявив Лупу.

Глава Демпартії підкреслив при цьому, що «для багатьох це може здатися несподіваним і шоковим, але для нас воно логічно, бо Демпартія завжди працювала і працюватиме в інтересах держави».

Один з лідерів Демократичної партії, координатор правлячої в Молдові коаліції Влад Плахотнюк заявив, що дане рішення було ухвалене після консультацій з виборцями та європейськими партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня в Молдові пройдуть чергові всенародні вибори президента. Лідерами президентської гонки сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду. До зняття з виборів Маріан Лупу посідав третє місце.

Якщо в першому турі не буде визначений переможець, то за два тижні в країні пройде другий тур виборів.

Фото: VOXPUBLIKA - PUBLIKA.MD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-