МЗС Канади прокоментувало теракт у Пакистані

МЗС Канади прокоментувало теракт у Пакистані

Укрінформ
Канада продовжуватиме боротьбу із міжнародним тероризмом та розбудовувати безпечніший світ. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, коментуючи напад на поліцейське училище у Пакистані.

«Канада продовжуватиме співпрацю із партнерами у Пакистані та інших країнах із метою боротьби з тероризмом та розбудови безпечнішого світу», - сказав Діон.

Він також закликав притягнути до відповідальності організаторів теракту. «Насильницький екстремізм у всіх формах необхідно зупинити, а відповідальних притягнути до відповідальності», - зазначив дипломат.

Діон також висловив співчуття загиблим та пораненим унаслідок кривавого нападу. «Я висловлюю мої найщиріші співчуття членам родини та друзям загиблих і бажаю швидкого видужання тим, хто отримав поранення», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, двоє смертників підірвали себе у гуртожитку поліцейського училища в місті Кветта на заході Пакистану, що призвело до загибелі щонайменше 59 курсантів.

Напад на училище стався у понеділок ввечері: група озброєних людей увірвалася на територію навчального центру, а потім до будівлі гуртожитку.

Спочатку повідомлялося, що нападників було п'ятеро або шестеро. Пізніше стало відомо, що троє з них мали на собі пояси шахідів. Двом смертникам вдалося підірвати себе у будівлі гуртожитку. Саме це призвело до значної кількості жертв серед курсантів. Третього бойовика з вибухівкою застрелили спецпризначенці, привести у дію вибуховий пристрій він не встиг.

Відповідальність за теракт узяла на себе терористична організація «ІДІЛ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-