Парламент Венесуели проголосував за початок суду над Мадуро

Парламент Венесуели проголосував за початок суду над Мадуро

Укрінформ
Контрольований опозицією парламент Венесуели (Національна асамблея) проголосував за початок судового процесу над президентом країни Ніколасом Мадуро.

Про це повідомляє ВВС.

Опозиціонери звинувачують президента в диктаторському поведінці, зокрема, в ігноруванні законів, взяття під варту політичних опонентів і тиск на судову владу з тим, щоб вона блокували проведення референдуму про відставку глави держави.

"Ми чітко покажемо Венесуелі і всьому світу, що в цій кризі відповідальність за порушення конституції лежить саме на Мадуро", - заявив лідер парламентської більшості Хуліо Борхес.

Національна асамблея також закликала президента прийти на наступне засідання палати, яке відбудеться через тиждень.

Уряд і Верховний суд країни, які повністю контролюються прибічниками Мадуро, досі успішно зривали будь-які законодавчі ініціативи опозиційно налаштованого парламенту.

У вівторок Мадуро повернувся до Венесуели з турне по країнах Близького Сходу, після якого він також провів зустріч з Папою римським у Ватикані.

На цьому тижні правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила владу Венесуели в ігноруванні гуманітарної кризи в країні і в недостатніх зусиллях по заповненню гострої нестачі продуктів харчування і медикаментів.

У Венесуелі триває важка економічна криза на тлі глибокого політичного розколу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-