В Іраку затримали кузена Саддама Хусейна - ЗМІ

В Іраку затримали кузена Саддама Хусейна - ЗМІ

Укрінформ
Поліцейське управління іракської провінції Кіркук повідомило про затримання двоюрідного брата колишнього президента Іраку Саддама Хусейна - Нізара Хамуда Абдулгані.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Сили безпеки провели операцію в районі Дакук, під час якої їм вдалося затримати людину, відому як Нізар Хамуд Абдулгані і який є двоюрідним братом колишнього президента Саддама Хусейна, а також одним з членів ІДІЛ", - заявив глава управління Сархад Кадер.

За його словами, в Кіркуку тривають оперативно-розшукові заходи.

Водночас, за словами глави Департаменту громадської безпеки Демократичної партії Курдистану (ДПК) Хело Неджата, в результаті спецоперації, яка триває в Кіркуку, знищено 75 бойовиків, ще 30 осіб затримано за підозрою в причетності до терористичної діяльності.

Як повідомлялося державне телебачення Іраку 22 жовтня повідомило, що іракські сили безпеки відбили атаки бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Кіркуку і відновили повний контроль над містом на півночі країни.

Багате на нафту місто Кіркук розташоване в 290 кілометрах від столиці Іраку Багдада і в 170 кілометрах від другого за величиною міста країни Мосула, який урядові сили і курдські загони намагаються звільнити від бойовиків ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-