Зоозахисники закликали Японію не вбивати дельфінів

Зоозахисники закликали Японію не вбивати дельфінів

Укрінформ
П'ятеро активістів петербурзького відділення Центру прав тварин "Віта" провели в неділю серію одиночних пікетів на Невському проспекті і біля консульства Японії.

Як передає Радіо Свобода, вони виступили проти вбивства дельфінів в бухті Тайцзи та імпорту їх в Росію.

Як стверджують захисники тварин, у них є докази того, що полювання на дельфінів організовується саме для прикриття відлову дитинчат. Вони звертають увагу на те, що дельфіни і косатки живуть сім'ями: дорослі діти та їхні нащадки живуть разом з батьками, і втрата малюків – а саме їх відловлюють для дельфінаріїв – є для них справжньою трагедією, руйнуючи їх сім'ї.

За словами керівниці петербурзького відділення Центру Динари Агеєвої, в бухті Тайцзи бригади мисливців распугивают зграї дельфінів гучним шумом. Коли їм вдається зловити відбилися дитинчат, їх батьки ще довго пливуть за човнами мисливців і кричать. На думку Агеєвої, дельфінарії, чистота води в яких підтримується за допомогою хлору та інших хімікатів, є справжньою в'язницею для дельфінів, де вони дуже страждають і іноді гинуть.

Агеєва твердить, що співробітникам центру "Віта" вдалося отримати докази того, що дельфіни потрапляють у Росію саме з Японії. Коли кілька років тому Росспоживнагляд перевірив петербурзький дельфінарій на предмет знаходження там червонокнижних чорноморських дельфінів, з'ясувалося, що в дельфінарії знаходяться дельфіни з Японії, не внесені у Червону книгу.

Активісти домагаються того, щоб про жорстоке полювання на дельфінів знали громадяни Японії, до яких тільки нещодавно стала доходити інформація про це. Під час пікетів активісти роздавали листівки з інформацією про полювання на дельфінів та умов їх утримання у дельфінаріях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-