Лідерка фракції Зелених в Європарламенті Гармс йде у відставку

Лідерка фракції Зелених в Європарламенті Гармс йде у відставку

Укрінформ
Лідерка фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Гармс, яка послідовно підтримує Україну в ході конфлікту з Росією, йде у відставку. 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Причиною вона називає те, що їй не вдалося зробити своїх соратників «настільки проєвропейськими, наскільки хотілося б».

«Моє враження таке, що мені не вдалося налаштувати фракцію, настільки безумовно проєвропейською, як того потребують нинішні часи та нинішня конфронтація», - пояснила Гармс.

Вона розкритикувала поширене у фракції подвійне ставлення до нагальних питань, зокрема, стосовно переговорів про зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою.

«Твердження, що лідери переговорного процесу хотіли всю Європу зробити менш демократичною, це твердження я ніколи не поділяла, і попри це воно стало домінувати», — уточнила євродепутатка.

На її думку, в Європі надто мало пишаються досягненнями ЄС: миром, стабільністю, безпекою, демократією та відносним добробутом.

В подальшому Гармс планує сконцентрувати свою діяльність на проблемах країн Східної Європи. Наразі Ребекка Гармс входить до Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС.

Повідомляється, що найімовірнішою наступницею Гармс є 34-річна Ска Келлер. Келлер відома своїми виступами проти міжнародних угод про зону вільної торгівлі з Канадою та США.

Фото: commons.wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-