Уряд ФРН заборонить держслужбовцям носити паранджу і чадру

Уряд ФРН заборонить держслужбовцям носити паранджу і чадру

Укрінформ
Уряд Німеччини готує законопроект, що забороняє державним чиновникам носити головні убори, які частково або повністю закривають обличчя.

Про це в суботу, 22 жовтня, написав журнал Der Spiegel з посиланням на представника міністерства внутрішніх справ ФРН, який брав участь у розробці нового закону. Заборона стосується, зокрема, і одягу, який носять з релігійних переконань, - паранджи або чадри.

"Співіснування у вільному демократичному суспільстві передбачає відкрите і вільне спілкування", - йдеться в законопроекті. На думку авторів документа, приховане обличчя "обмежує можливості знайомства і не дозволяє оцінити особистість". Крім того, це ускладнює процес інтеграції, принижує жінок і порушує права особистості.

Законопроект також передбачає необхідність відкрити обличчя в ході паспортного контролю, судового розгляду, а також на виборчих дільницях.

У серпні на конференції глав МВС федеральний та земельні міністри внутрішніх справ прийняли рішення заборонити носити одяг, що повністю закриває обличчя, у державних організаціях, установах і школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-