DDoS-атаки  на США з боку Росії спрямовані на зрив виборів – Politico

DDoS-атаки на США з боку Росії спрямовані на зрив виборів – Politico

Укрінформ
Попри заяви так званих "прихильників" інтернет-ресурсу WikiLeaks – хакерських груп Hacktivist group Anonymous та New World – про останній напад на американську мережу, експерти з питань кібербезпеки та офіційні структури США піддають їх серйозному сумніву.

Про це пише в суботу впливове американське видання Politico.

"Масштабна кібератака на ключові компанії інтернет-маршрутизації, що сталася у п'ятницю й відповідальність за яку взяли на себе прихильники WikiLeaks, загрожувала відключенням великих веб-сайтів, таких як Spotify, Twitter, а також видання The New York Times. Однак фахівці у сфері безпеки поспішили поставити під сумнів їх вихваляння. Федеральний уряд заявив, що розслідування триває, відмовившись від спекуляцій про те, хто ж саме причетний до цього", - зазначає видання.

Про напад ще у п'ятницю заявили хакерські групи Hacktivist group Anonymous та New World, пов'язавши це з реакцією на рішення еквадорського уряду позбавити інтернет-доступу засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу. Проте, як зазначили експерти з питань інтернет-безпеки, а також представники уряду США, обидві хакеські групи вже заявляли про свою відповідальність за гучні атаки в минулому, до яких не були причетними, зауважує газета.

Politico зазначає, що отримала скріншоти, які мали б довести, що до останнього інциденту причетні хакери New World. Однак після аналізу зображень спеціалісти компанії Flashpoint, яка займається безпекою в мережі, назвали цю групу "самозванцями".

Хакерський напад на США у п'ятницю відбувся на тлі масштабної кібер-кампанії з боку Росії, спрямованої на те, щоб зірвати президентські вибори в США, підкреслює видання.

Американське розвідувальне співтовариство оприлюднило висновки, підтвердивши проникнення російських хакерів у мережі політичних організацій, у тому числі, Національного комітету Демократичної партії і Конгресового комітету демократичної кампанії. Вкрадені документи потім виставлялися на ресурсах "Guccifer 2.0" і Wikileaks.

Востаннє WikiLeaks оприлюднив добірку особистих листів Джона Подести – голови кампанії Гілларі Клінтон. Після цього Джуліану Асанджу, який переховується в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року, було відмовлено в доступі до інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-