ЄНП підтримала екс-міністра освіти на посаду президента Молдови

ЄНП підтримала екс-міністра освіти на посаду президента Молдови

Укрінформ
Керівництво Європейської народної партії висловлює підтримку кандидатові на посаду президента Молдови, голові партії «Дія і солідарність», екс-міністрові освіти Майї Санду.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві ЄНП, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Майя Санду - єдиний кандидат на посаду президента Молдови, який боротиметься з корупцією. Кандидат готова до реформи системи правосуддя і забезпечить функціонування правової держави. Ми високо цінуємо дотримання нею норм прозорості і демократії, як під час своєї політичної кар'єри, так і в рамках передвиборної кампанії", - йдеться у заяві.

 Підкреслюється також, що під час роботи у Міністерстві освіти Майя Санду довела свої здібності здійснювати складні реформи і протистояти натиску з боку корумпованих олігархічних структур.

Разом з цим, Європейська народна партія засуджує нападки на Майю Санду з боку Демократичної партії та Партії соціалістів, висловлюючи стурбованість можливою фальсифікацією підсумків голосування.

ЄНП вітає рішення керівника партії "Громадська платформа "Гідність і правда"" Андрія Нестасе відмовитися від подальшої боротьби на користь Майї Санду, закликаючи до аналогічного вчинку іншого кандидата на посаду президента, лідера Європейської народної партії Молдови, екс-прем'єра Юріє Лянке.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня у Молдові пройдуть чергові, всенародні вибори президента. За даними соціологів, лідерами президентської гонки є соціаліст Ігор Додон, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду і керівник Демпартії Маріан Лупу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-