У США російського хакера звинуватили в атаці на LinkedIn

У США російського хакера звинуватили в атаці на LinkedIn

Укрінформ
Федеральне велике журі в Окленді, штат Каліфорнія, США, звинувачує громадянина Росії Євгена Нікуліна, якого затримали в Чехії, у зламі і завданні шкоди комп'ютерам компаній LinkedIn, Dropbox і Formspring, а також у крадіжці за обтяжуючих обставин особистих даних і змові.

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

"В обвинувальному висновку, розкритому сьогодні, стверджується, що Нікулін отримав доступ до комп'ютерів, що належать до LinkedIn, Dropbox і Formspring, кожен з яких має свою штаб-квартиру в районі затоки Сан-Франциско", - йдеться у повідомленні.

Він також завдав шкоди комп'ютерам, що належать працівникам LinkedIn і Formspring шляхом передання "програми, інформації, коду або команди". Крім того, на думку слідчих, Нікулін брав участь у змові з неназваними співучасниками для продажу викрадених облікових даних користувачів Formspring.

Загалом Нікуліна звинувачують у трьох епізодах комп'ютерного вторгнення, двох - навмисної передачі інформації, коду або команди, які могли призвести до пошкодження захищеного комп'ютера, два пункти присвячені крадіжці особистих даних за обтяжуючих обставин, один випадок - торгівля несанкціонованими пристроями доступу і один - епізод змови.

Як повідомлялося раніше, Нікулін був затриманий 5 жовтня офіційними особами в Чеській Республіці за ордером Інтерполу через підозру у скоєнні хакерських атак на сайти у США. Він залишається під арештом в Празі, Чеська Республіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-