Канада закликає ПАР змінити рішення про вихід з Міжнародного кримінального суду

Канада закликає ПАР змінити рішення про вихід з Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
Південно-Африканській Республіці слід ще раз обміркувати своє рішення щодо припинення членства у Міжнародному кримінальному суді.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо ПАР ще раз подумати. Міжнародний кримінальний суд не можна покидати тому, що він не ідеальний. Ліпше покращувати та посилювати його», - сказав Діон.

Він наголосив, що Канада «глибоко занепокоєна» тим, що ПАР передала Генеральному секретареві ООН повідомлення про вихід із Міжнародного кримінального суду. «ПАР відіграла важливу роль у становленні суду. Ми визнаємо її попередні зусилля із припинення безкарності за найсерйозніші міжнародні злочини. <…> Усі жертви, включно із африканськими, мають право на справедливість. Внесок африканських держав у підтримку суду є безцінним для досягнення цієї справедливості. Ця незмінна підтримка нині важливіша, ніж будь-коли», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства Канади.

На його переконання, МКС як суд останньої інстанції дає «єдину надію на справедливість» тисячам дітей, жінок та чоловіків, які стали жертвам неймовірних злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, Південно-Африканська Республіка виходить зі складу держав-учасників Міжнародного кримінального суду. У 2015 році держава виявилася в центрі скандалу, дозволивши залишити свою територію суданському президентові Омару аль-Баширу, якого МКС підозрює у військових злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-