Польща готова ініціювати санкції проти Росії - Шидло

Польща готова ініціювати санкції проти Росії - Шидло

Укрінформ
Варшава готова розглядати введення санкцій проти Росії, якщо ситуація в Сирії не покращиться.

Про це за результатами саміту ЄС у Брюсселі заявила глава польського уряду Беата Шидло, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо прийняті вчора рішення виявляться недостатніми і в Сирії й надалі триватимуть такі атаки, які відбувалися упродовж останнього часу, то Польща ще раз ініціюватиме питання санкцій", - заявила Шидло.

Глава польського уряду підкреслила, що під час переговорів вона була проти послаблення положення, яке стосувалося наслідків для Росії за бомбардування сирійського міста Алеппо.

"Помилкою був відхід саміту від формулювання, яке запропонували, зокрема, Польща, Велика Британія і Німеччина",- зазначила Шидло.

Утім, вона додала, що сама дискусія про можливість посилення санкцій є позитивним сигналом.

Як повідомлялося, напередодні лідери ЄС засудили режим президента Сирії Башара аль Асада і його союзників, у першу чергу Росії, за здійснення упродовж кількох останніх тижнів бомбардувань Алеппо. Узгоджено, якщо ситуація не покращиться, то Євросоюз розгляне "усі можливі варіанти". Водночас, за наполяганням Італії з кінцевого документу саміту викреслено положення про те, що ЄС готовий розглянути нові санкції проти сирійського режиму і його соратників.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-