Кандидата в президенти Молдови покарали за підкуп виборців

Кандидата в президенти Молдови покарали за підкуп виборців

Укрінформ
Кандидата на посаду президента Молдови від проросійської партії «Рівноправність» Інну Попенко виключено з передвиборних перегонів за підкуп виборців і використання незадекларованих фінансових коштів.

Вердикт про це винесла Апеляційна палата Кишинева, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Інстанція задовольнила позов Центральної виборчої комісії про анулювання рішення про реєстрацію Інни Попенко кандидатом на посаду президента Молдови», - йдеться в рішенні Апеляційної палати.

У Центрвиборчкомі аргументували позов тим, що під час виборчої кампанії Інна Попенко роздавала виборцям спеціальні банківські картки для здійснення покупок в так званих соціальних магазинах для малозабезпечених верств населення.

Крім цього, кандидат на президентську посаду використовувала під час агітаційної кампанії незадекларовані в офіційних документах ЦВК фінансові кошти, а також незаконно користувалася послугами однієї з громадських організацій.

Сама Попенко назвала висунуті на її адресу звинувачення надуманими.

Партією «Рівноправність» керує мер молдавського міста Оргеїв, бізнесмен Ілан Шор, який перебуває під домашнім арештом за підозрою в корупції.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня в Молдові відбудуться чергові, всенародні вибори президента. На найвищу посаду в державі претендують 10 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-