Воєнні злочини в Алеппо: ООН погодила незалежне розслідування

Воєнні злочини в Алеппо: ООН погодила незалежне розслідування

Укрінформ
Рада Організації Об'єднаних Націй з прав людини у п'ятницю, 21 жовтня, ухвалила рішення розпочати незалежне розслідування подій у сирійському місті Алеппо для того, щоб притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах.

Про це інформує DW.

"Озброєні опозиційні групи продовжують обстріли цивільних районів західної частини Алеппо з мортир та інших озброєнь, проте невибіркові бомбардування східної частини міста, які здійснюють урядові сили та їхні союзники, відповідальні за переважну більшість жертв серед мирного населення", - заявив під час спеціальної сесії Ради ООН з прав людини верховний комісар з прав людини Зейд Раад аль Хусейн.

Утім, у своїй промові він не назвав Росію, чиї літаки разом з сирійськими завдають авіаударів по Алеппо, повідомляє Reuters.

Такі порушення є воєнними злочинами, і якщо вони вчинялись свідомо, як частина широкомасштабних або систематичних атак на мирне населення, то це буде визнано злочинами проти людяності, наголосив комісар ООН, назвавши бомбардування Алеппо "злочинами історичного масштабу".

Нагадаємо, 21 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель допустила запровадження Європейським Союзом санкцій стосовно Росії через бомбардування її авіацією Сирії. Починаючи з 20 жовтня РФ і Сирія погодились впродовж кількох днів робити "гуманітарні паузи" у бомбардуванні Алеппо, щоб дати змогу хворим та пораненим, мирним жителям, а також бойовикам залишити місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-