Меркель вимагає припинення бомбардувань Алеппо під загрозою санкцій

Меркель вимагає припинення бомбардувань Алеппо під загрозою санкцій

Укрінформ
Сирія і Росія, що підтримує режим Асада, мають зупинити "варварські бомбардування" Алеппо, інакше їм не уникнути санкцій.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила після закінчення засідання у Брюсселі Європейської Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми (Європейський Союз) вимагаємо припинення атак. Ми не лише сказали, що можемо запровадити санкції проти Сирії, а й санкції проти всіх, хто є її союзниками. Це відноситься до Росії", - сказала Меркель.

Як повідомлялося, вранці ЄС не зміг схвалити запровадження нових санкцій проти Москви у зв'язку з Сирією, чому завадила позиція Італії. Проте у Брюсселі, за словами Меркель, є консолідація думок щодо того, що інструментарій дії може бути і розширений. "Я думаю, що якщо наявна зараз інтенсивність авіаударів збережеться, це вже буде причиною роздумувати над тим, що нам робити", - сказала вона, додавши, що "є широкий консенсус щодо стратегічних можливостей по відношенню до Росії".

Серед таких можливостей Захід, як і раніше, розглядає і поглиблення діалогу. Меркель заявила про готовність продовжувати говорити з президентом РФ Володимиром Путіним як з питання Сирії, так і вирішення ситуації в Україні. "Я вважаю, що потрібно мати терпіння, якщо хочеш розв'язати проблему. І я свого терпіння в цій ситуації не втрачаю, я завжди намагаюся говорити з людьми, які залучені у процес. Я намагалася це робити, коли ми обговорювали Мінськ і ситуацію в Алеппо", - сказала Меркель, маючи на увазі проведені минулої середи у Берліні переговори.

Детально питання відносин ЄС з Росією обговорювалося ввечері першого дня роботи саміту ЄС. Його учасники, поки ще 28  країн, підкреслили важливість збереження єдності підходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-