Росія обіцяє не бомбардувати Алеппо до 24 жовтня

Росія обіцяє не бомбардувати Алеппо до 24 жовтня

Укрінформ
"Гуманітарну паузу" у сирійському Алеппо продовжено до 24 жовтня, і може бути пролонговано ще.

Про це повідомив ТАСС постійний представник Росії при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Олексій Бородавкін.

"Ситуація в Алеппо завдяки зусиллям Дамаска і Москви може змінитися на краще, - зазначив він. - З гуманітарних міркувань там оголошена "гуманітарна пауза", яку вже продовжено до понеділка, а може бути продовжено і надалі".

Виступи представників Заходу та держав Перської затоки на спеціальній сесії РПЛ, що проходить в Женеві і присвячена ситуації в Алеппо, Бородавкін розцінив як "чергову спробу ведення інформаційної пропагандистської війни проти Дамаска і Москви".

Як відомо, спеціальна сесія Ради ООН у Женеві почалася сьогодні на вимогу Лондона, що подав запит від імені групи країн, до якої входять Італія, Німеччина, Франція, Йорданія, Кувейт, Марокко, Туреччина, США, Катар і Саудівська Аравія, з метою розпочати спеціальне розслідування порушень в Сирії та в Алеппо.

Як повідомлялося, до Сирії прямує група російських кораблів на чолі з авіаносцем "Адмірал Кузнєцов". У НАТО заявили, що вони перевозять винищувачі-бомбардувальники, які можуть посилити заключний штурм обложеного сирійського міста Алеппо протягом двох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-