В Іраку шахіди атакували стратегічні об’єкти, 16 загиблих

В Іраку шахіди атакували стратегічні об’єкти, 16 загиблих

Відео
Укрінформ
В контрольованій курдами частині міста Кіркук шахіди напали на урядові об’єкти і вбили 16 осіб. В ході однієї з атак три смертники проникли на електростанцію, що споруджується іранською компанією поблизу міста Дібіс.

Про це повідомляє AFP

"Три смертники напали на електростанцію близько 6:00 ранку (0300 GMT), убивши 12 іракських адміністраторів і інженерів і чотири іранських техніків", - сказав мер Дібіса Абдулла Нуреддин аль-Салех. Підполковник місцевої поліції підтвердив число постраждалих.

Мер заявив, що напад призвів до сутичок з силами безпеки, яким вдалося вбити одного з шахідів, перш ніж він підірвав свій жилет. Інші двоє підірвали себе, коли їх оточили.

"Годиною раніше група смертників, озброєних гвинтівками, напали на кілька місць у Кіркуку, етнічно розділеному місті в 240 км на північ від Багдада", -  повідомили джерела безпеки.

Курдський офіцер розвідки сказав, що чотири смертники напали на головний штаб поліції в місті близько 3:00 ранку за місцевим часом.

"Силам безпеки вдалося вбити одного з них, інші троє підірвали себе", - сказав він.

Кілька інших цілей в південній частині міста зазнали нападу з боку членів "ІДІЛ", що призвело до сутичок з силами безпеки, які тривають вже п'ять годин.

Офіційний Кіркук повідомив, що після атак у місті було введено комендантську годину.

Відповідальність за напад наразі ніхто на себе не взяв, але майже всі такі рейди були проведені "Ісламською Державою", яка намагається захистити свій останній великий іракський бастіон від масованого військового наступу.

Фото: @ranj_talabany 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-