США про

США про "гуманітарну паузу" в Алеппо: Цього замало для миру в Сирії

Укрінформ
У Вашингтоні позитивно оцінили тимчасове припинення бомбардувань силами режиму Асада і Росії житлових кварталів сирійського міста Алеппо, однак наголосили, що для припинення війни в Сирії потрібно введення повномасштабного режиму припинення бойових дій.

Про це заявив під час брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Останні кілька годин – гарний знак, але це має бути більш глибокий і більш широкий (процес припинення вогню – ред.), який повинен тривати довший період часу", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США. 

Він підкреслив, що припинення бомбардувань в Алеппо є головною передумовою для встановлення миру не тільки в цьому місті, але й для подальших зусиль щодо покладення краю громадянській війні на території всієї Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 20 жовтня російська сторона запровадила "гуманітарну паузу" в Алеппо, під час якої були припинені бомбардування мирних кварталів міста. При цьому мешканцям міста було запропоновано залишити місто по восьми гуманітарних коридорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-