У НАТО побоюються, що Москва застосує авіаносну групу ВМФ для ударів по Алеппо

У НАТО побоюються, що Москва застосує авіаносну групу ВМФ для ударів по Алеппо

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив у четвер, 20 жовтня, в Брюсселі заклопотаність у зв'язку з тим, що авіаносна група військово-морського флоту (ВМФ) Росії, що перекидається в Середземне море, може бути використана для ударів по сирійському Алеппо.

Про це повідомляє DW.

"Ми відчуваємо занепокоєння у зв'язку з тим, що російська авіаносна група буде використана для підтримки військових операцій в Сирії", що, ймовірно, спричинить за собою подальші жертви серед цивільного населення, наголосив він після зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Мова, зокрема, може йти про "інтенсифікації атак по Алеппо", - сказав Столтенберг.

"Військово-морські сили НАТО будуть в нормальному режимі відслідковувати (просування) російських кораблів і при цьому діяти відповідально і виважено", - зазначив Столтенберг, додавши, що Північноатлантичний альянс дотримується цієї тактики у всіх випадках, коли мова йде про військову активність Росії.

У суботу, 15 жовтня, стало відомо, що важкий авіаносний крейсер "Адмирал Кузнецов" і важкий атомний ракетний крейсер "Петр Великий" у складі корабельної групи почали похід у райони північно-східної Атлантики і Середземного моря. Великобританія направила два корабля, щоб стежити за просуванням російської корабельної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-