Канада хоче, щоб ООН домоглася припинення вогню в Сирії

Канада хоче, щоб ООН домоглася припинення вогню в Сирії

Укрінформ
Уся світова спільнота має виступити із засудженням кровопролиття у Сирії та чинити тиск на учасників конфлікту заради його припинення.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Для держав-членів ООН, які зібралися у залі Генеральної асамблеї, важливо чинити тиск на сторони, аби підсилити хор засудження та припинити трагедію сирійців», - сказав Діон.

Він наголосив, що Канада закликає міжнародну спільноту в ООН стати на захист сирійців. «Ми глибоко занепокоєні, що Радбез ООН не зміг відреагувати на гуманітарні потреби сирійців та припинити напади на цивільних у Алеппо та інших частинах Сирії. Жертви цієї трагедії заслуговують на дії, починаючи із контрольованого припинення вогню; негайного, повного та безперешкодного гуманітарного доступу та відновлення політичних перемовин», - зазначив дипломат.

Діон нагадав, що за ініціативи Канади та за підтримки 70 інших країн сьогодні відбудеться пленарне засідання асамблеї ООН, на якій обговорюватиметься конфлікт у Сирії. «Розуміючи, що цю кризу неможливо вирішити у рамках Радбезу ООН, Канада взяла на себе ініціативу, до якої на сьогодні приєдналося 70 інших держав, у реагуванні на ситуацію. Ця пленарна зустріч стимулюватиме держави-члени вимагати розв’язання конфлікту в Сирії та вирішення гуманітарних потреб», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, 11 жовтня зусилля Канади були підтримані 70 державами-членами, які спільно написали лист Президенту Генеральної асамблеї ООН із закликом до міжнародної спільноти виконати свої обов'язки із захисту сирійців від масових злочинів та безглуздого насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-