Асад і Росія цілеспрямовано винищують населення Алеппо - Amnesty

Асад і Росія цілеспрямовано винищують населення Алеппо - Amnesty

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Росію в атаках на цивільне населення міста Алеппо в Сирії.

Про це йдеться у зверненні Amnesty International до Генеральної асамблеї ООН. 

"Сирійські урядові війська за підтримки Росії почали безжальні атаки, які грубо нехтують основоположними нормами міжнародного гуманітарного права", - підкреслила заступниця директора з досліджень у регіональному офісі Al в Бейруті Лінн Маалуф.

На думку правозахисників, мета сирійської та російської авіації в Алеппо - за допомогою бомбардувань домогтися того, щоб місто спорожніло, і взяти його під свій контроль. 

"Навмисні напади на цивільних осіб та цивільні об'єкти є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права і військовими злочинами. Характер авіаударів на цивільне населення, будівлі та інфраструктуру східного Алеппо дає чіткі докази того, що це є частиною розрахованої військової стратегії, щоб зробити життя нестерпним для цивільного населення і спустошити місто силою", - сказала правозахисниця.

Організація опублікувала кадри супутникової фотозйомки, на яких видно, що сирійська і російська авіація завдають цілеспрямовані удари по житлових кварталах, лікарнях, школах, ринках і мечетях.

Amnesty International закликає Генасамблею ООН втрутитися у ситуацію та зупинити знищення цивільного населення східного Алеппо.

"Генеральна Асамблея ООН повинна показати, що може діяти там, де Рада Безпеки ООН показала свою катастрофічну нездатність досягти цієї мети, авторитет ООН знаходиться під загрозою", - наголосила представниця організації.

Також AI звинуватила Росію, що вона за допомогою Китаю навмисно блокувала резолюцію Радбезу ООН, покликану припинити кровопролиття в Алеппо. Є свідчення того, що в Сирії застосовуються ”найбільш руйнівні російські касетні бомби”, стверджує організація.

Нагадаємо, обговорення ситуації в Сирії в рамках неформальної пленарної зустрічі Генасамблеї ООН заплановано на сьогодні, 20 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-