Олланд звинуватив Путіна у військових злочинах у Сирії

Олланд звинуватив Путіна у військових злочинах у Сирії

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд назвав події у Алеппо військовим злочином, вказавши необхідності здійснення тиску на Росію. Разом з Меркель вони не виключили введення санкцій.

Про це він заявив на спільній з канцлером ФРН Ангелою Меркель прес-конференції за підсумками переговорів по сирійському питанню, які завершилися у Берліні, передає AFP.

"Те, що відбувається в Алеппо є військовим злочином, однією з перших вимог є те, що обстріли з боку режиму і його (російських) покровителів мають бути припинені", - заявив Олланд після зустрічі в Берліні.

У свою чергу Ангела Меркель засудила повітря нальоти на Алеппо, назвавши їх "нелюдськими і жорстокими".

Лідери Франції та Німеччини також попередили в четвер, що вони не виключають введення санкцій щодо Росії.

"Все, що може являти собою погрозу може бути корисним," - сказав Олланд, у відповідь на питання про можливі санкції, Меркель додала, що "ми не можемо виключати цей варіант".

Олланд додав, що на переговорах Путін був готовий продовжити запланований режим припинення вогню в Алеппо.

"Ми вийшли з зустрічі з враженням, що там може бути продовження перемир'я, але це питання до сирійського режиму і Росії", - сказав Олланд.

За його словами, всього кількагодинне перемир'я не буде достатнім, щоб забезпечити необхідну гуманітарну допомогу і дозволити цивільним особам покинути зону бойових дій.

Як відомо, ФРН виступає за відновлення припинення вогню в сирійському Алеппо, Росія повинна розуміти відповідальність за свої дії, за майбутнє політичного процесу та життя людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-