Студент із Каліфорнії отримав 30 років за підтримку ІДІЛ

Студент із Каліфорнії отримав 30 років за підтримку ІДІЛ

Укрінформ
Суд штату Каліфорнія засудив 25-річного Муханада Бадаві до 30 років позбавлення волі через його участь у змові щодо надання допомоги терористичному угрупованню ІДІЛ.

Про це повідомляє в середу центральний американський телеканал ABC News із посиланням AP.

"Колишній студент Каліфорнійського коледжу був засуджений у середу до 30 років ув'язнення за спробу допомогти угрупованню "Ісламська держава", - зазначається в матеріалі.

Судове рішення було прийняте після того, як раніше цього року Муханад Бадаві був визнаний винним у змові з метою допомоги іноземній терористичній організації та в інших злочинах.

За інформацією правоохоронців, Бадаві діяв разом із 25-річним напарником Надером Ельхузаелем. Чоловіки планували дістатися Близького сходу, щоб приєднатися до ІД. Вони були заарештовані минулого року після того, як потрапили в поле зору американських правоохоронних органів через висловлення своєї підтримки терористам у соціальних мережах. 

У прокураторі зауважили, що одним із доказів став записі розмов, у яких чоловіки обговорювали, "як було би добре померти на полі бою".

"Значний термін покарання, який отримав відповідач, свідчить про серйозність злочину і загрози по відношенню до Сполучених Штатів", - прокоментували ситуацію в в Офісі ФБР у Лос-Анджелесі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-