Після окупації Криму в РФ посилилося переслідування опозиції – правозахисники

Після окупації Криму в РФ посилилося переслідування опозиції – правозахисники

Укрінформ
Після окупації Криму та подальших економічних складнощів, влада Росія посилила переслідування незгодних з офіційною позицією.

Про це йдеться у спільному звіті впливових міжнародних неурядових організацій Human Rights Foundation та UN Watch, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв’язку із міжнародною ізоляцією, яка виникла після окупації Криму та зростання економічної нерівності, уряд Росії спробував консолідувати громадську думку навколо патріотизму та традиційних цінностей. Через це влада почала розправлятися із інакомисленням та опозицією, яку нарекли непатріотичною», - стверджують правозахисники.

У звіті згадується також про слабкість та залежність судової системи Росії від волі виконавчої гілки влади. «Судовій системі не вистачає незалежності від виконавчої гілки влади, а просування в кар’єрі міцно пов’язане із виконанням урядових доручень. Корупція у Росії дуже поширена», - зазначається у документі.

Негативна ситуація склалася у РФ і з дотриманням свободи слова. «Влада зберігає жорсткий контроль над медіа. Фактично, держава контролює більшість ЗМІ в країні. Росія також суворо контролює поширення інформації в інших формах», - підкреслили правозахисні організації.

Не краща ситуація в Росії і з дотриманням прав сексуальних меншин, представники яких «систематично переслідуються владою та відчувають суспільний осуд».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-