США заперечили причетність до блокування інтернету для засновника WikiLeaks

США заперечили причетність до блокування інтернету для засновника WikiLeaks

Укрінформ
Державний департамент США офіційно спростував інформацію, поширену WikiLeaks, що Джон Керрі начебто особисто домовлявся з керівництвом Еквадору, щоб позбавити інтернет-доступу Джуліана Ассанжа, який переховується у Посольстві цієї країни в Лондоні.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепу Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це просто неправда. Він (Керрі - ред.) не порушував цього питання. І взагалі не було такої зустрічі", - зазначив Тонер. 

Напередодні Еквадор відключив доступ до інтернету засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу, незабаром після публікації промов Гілларі Клінтон в корпорації "Goldman Sachs". У самій організації звинуватили в цьому американський уряд.

"Викриття: кілька американських джерел повідомили нам, що Джон Керрі попросив Еквадор зупинити Ассанжа публікувати документи Клінтон під час мирних переговорів по Колумбії", йдеться в записі WikiLeaks у Твітері. 

BREAKING: Multiple US sources tell us John Kerry asked Ecuador to stop Assange from publishing Clinton docs during FARC peace negotiations. 

18 Oct 2016 У цьому зв'язку Тонер не став заперечувати, що американська сторона має критичну позицію з приводу діяльності цієї організації та безпосередньо Ассанжа. "Те, що вони роблять, це незаконно. Вони просто крадуть інформацію",- сказав Тонер, нагадавши про останній випадок публікації викрадених листів голови кампанії Гілларі Клінтон Джона Подеста.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж перебуває у посольстві Еквадору у Великій Британії, де він попросив притулку в 2010 році, коли був обвинувачений шведською стороною у згвалтуванні. Паралельно, США переслідують Ассанжа у зв'язку з діяльністю WikiLeaks, яка поширює засекречені файли щодо американської зовнішньої і внутрішньої політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-