Канада мусить стримувати Росію в Арктиці – тіньовий міністр оборони

Канада мусить стримувати Росію в Арктиці – тіньовий міністр оборони

Укрінформ
Нарощування Росією військової присутності в Арктиці вимагає кроків стримування з боку Канади.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

"Росія відкрила в Арктиці кілька військово-морських та повітряних баз, створила нове північне командування. Сили РФ в Арктиці значно переважають канадські та американські потуги, але нам треба мати засоби стримування. Це можна зробити за допомогою сильнішої оборони", - сказав Безан.

Він закликав уряд збільшити інвестиції в обороноздатність північних канадських територій, особливо в розбудову флоту. "Ми переконані в необхідності інвестування в оборону в Арктиці. Нам необхідно більші можливості спостереження, зокрема від п’яти до семи власних супутників, необхідно патрулювати човнами води, увести в стрій військово-морську базу та загалом розбудовувати армію на півночі", - наголосив тіньовий міністр.

Нагадаємо, у серпні 2007 року російські батискафи "Мир-1" та "Мир-2" опустилися на дно океану поблизу Північного полюсу, де взяли проби грунту та встановили російський прапор, виготовлений з титану. Вчені намагалися довести, що хребти Менделеєва та Ломоносова, а це близько мільйона квадратних кілометрів території, є продовженням континентального шельфу Росії, тому повинні відійти їй. Ця нібито наукова експедиція викликала осуд з боку США та Канади, які теж претендують на цю, вірогідно, багату на нафту, територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-