Наступ на Мосул: курди звільнили 20 сіл від ІДІЛ

Наступ на Мосул: курди звільнили 20 сіл від ІДІЛ

Укрінформ
Уряд Іраку і курдські сили у вівторок заявили про прогрес протягом перших 24 годин наступу на місто Мосул, останнє місто-оплот бойовиків "Ісламської держави" в Іраку.

Іракська армія і курдські сили під прикриттям авіації міжнародної коаліції на чолі з США почали рухатися в напрямку Мосула на світанку в понеділок, інформує Reuters.

“У цілому в результаті наступу в ІДІЛ були відбиті 20 сіл на схід, південь і південний схід від Мосула”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що іракська армія атакує Мосул на південному і південно-східному напрямках, водночас бійці курдських воєнізованих формувань проводять операції на східному фланзі.

За словами бійців курдських загонів, які також знаходяться на північ і північний схід від міста, операція дозволила їм значно просунутися вздовж 80 кілометрової дороги між містом Ербіль та Мосул.

Крім цього, авіація коаліції атакувала 17 позицій ІДІЛ, в результаті чого були знищені принаймні чотири замінованих автомобіля.

Жодної інформації про кількість військових або цивільних жертв наразі не надходило.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-