Австралія відкинула звинувачення Amnesty про «режим катування» біженців

Австралія відкинула звинувачення Amnesty про «режим катування» біженців

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл відкинув звинувачення міжнародної організації Amnesty International, яка заявила, що режим для біженців і шукачів притулку в Австралії, є «катуванням», а утримання шукачів притулку на острові Науру – «в'язницею під відкритим небом».

Про це пише The Guardian.

В інтерв'ю Національному радіо, очільник австралійського уряду заявив, що утримання шукачів притулку, які добралися до Австралії морем, є єдиним шляхом вберегти їх від смерті, водночас він наголосив, що жоден із мігрантів, які дісталися до Австралії цим незаконним шляхом, не буде прийнятий на Зеленому континенті.

Коментуючи положення звіту Amnesty International щодо застосування тортур до таких мігрантів (міжнародна організація Amnesty International заявила в своєму звіті, що в Австралії біженці страждають від нападів з боку місцевих жителів, а спроби самогубства, в тому числі серед дітей, є загальною практикою) прем'єр-міністр назвав його таким, що «абсолютно не відповідає дійсності».

Натомість Тернбулл заявив, що австралійський уряд робить суттєві інвестиції у сферу охорони здоров'я, соціального забезпечення та навчальних закладів Науру, однак водночас підтримує владу Науру «щодо необхідних з їхнього боку заходів безпеки».

Разом з тим, Тернбулл відмовився розкрити деталі переговорів з третіми країнами щодо розміщення шукачів притулку, однак підтвердив, що вони тривають.

Як повідомлялося, новий генсек ООН пропонує розподілити біженців по всьому світу 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-