Австралія сподівається на підписання угоди про створення антарктичних заповідників

Австралія сподівається на підписання угоди про створення антарктичних заповідників

Укрінформ
В австралійському Хобарті (Тасманія) розпочалася двотижнева зустріч представників Міжнародної комісії із збереження морських живих ресурсів Антарктики (АНТКОМ), метою якої є створення трьох морських заповідних районів в океані Антарктики.

Про це пише The Guardian.

Після п'яти років невдалих переговорів, учасники сподіваються, що Росія, яка цього року головує на засіданні, піде на поступки і погодиться з необхідністю створення заповідників у морі Росса та Східній Антарктиці.

У разі успіху, укладення угоди стане першим прикладом досягнення домовленості щодо охорони морських ресурсів на основі консенсусу. До цього часу щороку Росія та Китай послідовно блокували угоду, посилаючись на різні підходи країн-учасниць АНТКОМ у питаннях комерційного рибальства та проведення наукових досліджень в цьому регіоні.

Експерти покладають великі сподівання на зміну позиції РФ у зв’язку із оголошенням 2017 року Роком екології в Росії та результатами численних переговорів з цього приводу, проведених з російською стороною, в т.ч. на рівні держсекретаря США Джона Керрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-