Держдеп прокоментував російську «гуманітарну паузу» у Сирії

Держдеп прокоментував російську «гуманітарну паузу» у Сирії

Укрінформ
Навіть якщо Росія на кілька годин припинить обстріли Алеппо, це матиме недостатній вплив на загальну ситуацію у Сирії.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу. 

«Якщо у невпинних стражданнях мешканців Алеппо дійсно настане восьмигодинна пауза – це добре. Однак, чесно кажучи, цього буде замало і надто пізно», - сказав Тонер. 

Він висловив невпевненість у щирості гуманітарних поривань Росії, з огляду на попередні дії РФ у Сирії. «Населення Алеппо зазнавало майже безперервних бомбардувань протягом останніх років, але найінтенсивніше – протягом останнього місяця. В авіаударах загинули десятки цивільних, було знищено більшість цивільної інфраструктури. У найменш гострих термінах це виглядає як намагання заморити голодом та змусити населення та опозицію, які так довго трималися там, покинути місто», - зазначив представник Держдепу.

Він також виразив сподівання, що російська «гуманітарна пауза» не є попередженням про великий наступ. «На вихідних ми добре поговорили у Лозанні. Росія входила до групи переговорників. Ми домовилися рухатися уперед в цьому форматі та обговорити нові ідеї стосовно справжнього припинення вогню. Тому найменше ми зараз хочемо сплеску агресії в Алеппо», - наголосив Тонер.

Нагадаємо: в понеділок РФ оголосила про 8-годинну «гуманітарну паузу» в бомбардуваннях Алеппо, яка розпочнеться о 8 годині ранку 20 жовтня. За словами начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Сергія Рудського, вогонь припинять «перш за все для вільного проходу мирних жителів, евакуації хворих і поранених, а також виведення бойовиків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-