Вбивство Політковської в РФ хочуть списати на Березовського

Вбивство Політковської в РФ хочуть списати на Березовського

Укрінформ
Засудженого у справі про вбивство журналістки "Нової газети" Анни Політковської Сергія Хаджикурбанова "співробітники без посвідчень", імовірно з ФСБ, намагаються змусити дати свідчення проти померлого бізнесмена Бориса Березовського.

Про це заявив "Медіазоні" адвокат фігуранта справи Андрій Виканов.

"Просять з Москви свідчення на Березовського, Хож-Ахмед Нухаєва, (Лом-Алі, - ред.) Гайтукаєва. Що їм замовив Березовський вбити Політковську", - записав адвокат зі слів свого клієнта.

Зі слів Хаджикурбанова, дати свідчення вимагали невідомі "співробітники" без посвідчень. Адвокат упевнений, що це працівники ФСБ. Як розповів юрист зі слів Хаджикурбанова, близько року тому начальник колонії говорив про те, що йому варто дати свідчення на Березовського. Про цю ж версію писав колишній офіційний представник СК Володимир Маркін у своїй книзі "найгучніші злочини XXI століття в Росії".

У жовтні 2007 року генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив, що справу Політковської закрито. Вирок у справі винесли в 2015 році: ймовірний  посередник Лом-Алі Гайтукаєв і виконавець Рустам Махмудов отримали довічні терміни, Ібрагім Махмудов - 12 років позбавлення волі, Джабраїл Махмудов - 14 років, колишній поліцейський Сергій Хаджикурбанов - 20 років, а його товариш Дмитро Павлюченков ще в 2012 році був засуджений до 11 років колонії. "Нова газета" стверджує, що Гайтукаєв - агент ФСБ.

За даними газети, "прослуховування" його телефонних розмов були знищені співробітниками відомства як такі, що "не мають оперативної цінності". "Але коли вже приховувати щось не було сенсу, - дивним  чином "відновилися", - пише видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-