Путін у Сирії випробовує терпіння Заходу - Die Welt

Путін у Сирії випробовує терпіння Заходу - Die Welt

Укрінформ
Основною метою Росії, а також її союзника - Ірану - в Сирії є зведення до мінімуму впливу США і країн Заходу в цій країні. При цьому сам Захід вкрай мляво реагує на такий розвиток подій.

Про це пише відомий німецький публіцист Ріхард Херцингер в статті у виданні Die Welt.

"Очевидно, що Кремль розглядає переговори тільки як відволікаючий маневр, його мета - не досягти взаємоприйнятного мирного рішення для Сирії, а знищувати сирійську опозицію без залишку і викорінити американо-західний вплив у цій країні і в перспективі в регіоні", - коментує автор чергові консультації глав МЗС США і РФ в Лозанні.

"Але як і раніше Захід не робить ніяких серйозних зусиль, щоб підготувати кінець цій різанині", - вважає Херцингер. Навряд чи до рішучих, на його думку, можна віднести останні більш жорсткі заяви американських, французьких і британських політиків, тим більше, що за жорсткими словами не пішли справи: жодних санкцій проти Москви порушено не було, і президент США Барак Обама продовжує відхиляти прохання сирійських повстанців про надання їм засобів ППО.

"До сьогодні західна політика і громадськість не визнали у повному обсязі, що стоїть в Сирії на кону – не тільки з моральної точки зору, але і через те, що світова політика капітулює перед путінською політикою насильства", - пише журналіст.

Він переконаний, що "режим Путіна використовує Сирію як випробувальний полігон для перевірки того, як далеко він може зайти у своїй мобілізації проти Заходу". Росія вже знаходиться у стані неоголошеної війни з США і їхніми найближчими союзниками, стверджує Херцингер. Автор колонки нагадує щодо цього і про Україну, де російські військові частини окупували частину території незалежної європейської держави, а Кремль і не думає про те, щоб виконати хоч яку-небудь частину своїх зобов'язань за Мінським домовленостями.

У Німеччині, на думку німецького журналіста, панують настрої прикрашання нагальної та великої небезпеки для вільного світу. Він дорікає німецькому керівництву, зокрема МЗС країни, в тому, що вони жодного разу навіть не висловилися так само ясно і чітко, як їхні британські та французькі партнери. А міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр і все керівництво Соціал-демократическрй партії Німеччини ставлять канцлера перед фактом, що ні в якому разі не погодяться на нові санкції проти Москви. Апологети Путіна та "миротворчі ЗМІ" не втомлюються закликати до того, щоб не демонізувати Росію і "не ускладнювати діалог з нею невиправданої критикою", намагаючись покласти однакову провину за війну в Сирії на Росію та США.

"Демократичним правовим державам добре було б чітко розрізняти авторитарну, керовану спецслужбами та мафією державну модель путінізму, яку Кремль хоче експортувати по всій Європі", - йдеться у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-