Трагедія в карельському таборі: посадовець визнав провину в загибелі 14 дітей

Трагедія в карельському таборі: посадовець визнав провину в загибелі 14 дітей

Укрінформ
Заступник директора табору "Парк-готель "Сямозеро" Вадим Виноградов визнав провину в загибелі 14 дітей на озері в Карелії.

Про це заявив сам Виноградов в міськсуді російського Петрозаводська, де розглядається клопотання про продовження йому терміну арешту ще на три місяці, передає ТАСС.

"Я зробив щиросерде визнання і продовжую співпрацювати зі слідством і співпрацюю з ним з моменту затримання, повністю визнав провину... Я сам з цими дітьми був на острові й бажав, щоб швидше це все закінчилося", - сказав Виноградов і додав, що він розкаюється.

Слідчий і прокурор просить суд залишити обвинуваченого під вартою до 19 січня 2017 року, так як на волі він може втікти від суду і слідства, продовжити займатися злочинною діяльністю і вплинути на показання свідків, у тому числі неповнолітніх. Адвокат Виноградова і він сам пропонують обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, щоб він зміг побачитися з старою матір'ю.

Виноградову пред'явлено звинувачення за ст. 238 КК РФ ("Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело до смерті з необережності двох і більше осіб") і ст. 125 КК РФ ("Залишення в небезпеці"). За даними слідства, він знав про прогнози синоптиків про зливи, гроиз та сильні пориви вітру,  в більшості районів Карелії, і тим не менше 17 червня він дав вказівку вожатим та інструкторам ТОВ "Парк-готель "Сямозеро" вивести 47 неповнолітніх до озера, сісти на три плавзасоби (рафт і два каное) і пройти через акваторію Сямозера більш як 3 км до одного з пляжів.

Нагадаємо, 18 червня під час шторму на озері каное перекинулися, 22 дитини опинилися у воді, а рафт з 25 неповнолітніми прибило до острова. Як вважає слідство, приймаючи рішення про продовження плавання, Виноградов керувався прямими вказівками директора табору Олени Решетової, при цьому вони намагалися приховати дані про трагедію, своєчасно не викликавши працівників рятувальних служб.

Після трагедії, в якій загинули 14 дітей, СК РФ порушив кримінальні справи. Решетова перебуває під арештом, колишній керівник карельського управління Росспоживнагляду Анатолій Коваленко поміщений під домашній арешт.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-