Дії Канади в Іраку не є класичною миротворчістю – Діон

Дії Канади в Іраку не є класичною миротворчістю – Діон

Укрінформ
Глава МЗС Канади Стефан Діон не вважає військову операцію IMPACT, яку Канада проводить у Іраку в рамках участі у міжнародній коаліції по боротьбі з ІДІЛ, класичною миротворчістю.

Таку думку міністр висловив в інтерв'ю виданню Diplomat & International Canada.

«Це не є класична миротворчість, оскільки ми боремося із терористичною групою, що спромоглася сформувати власну армію та завоювати міста і села», - сказав Діон.

Він наголосив, що канадські війська не беруть безпосередньої участі у боях, лише дистанційно допомагаючи угрупованням, сформованим із місцевих мешканців.

«Ми послідовно звільняємо ці населені пункти, але робимо це тренуючи місцевих бійців, оскільки ухвалили рішення не брати безпосередньої участі у бойових зіткненнях у цій країні», - зазначив міністр.

Він висловив упевненість, що «вести бої повинні самі іракці». «Однак ми є частиною коаліції. Ми вирішили, що Канада проводитиме тренування, надаватиме консультації, розвідувальні дані та транспортування. Ми виявилися дуже ефективними і маємо пишатися цивільними та військовими співвітчизниками, які працюють там заради Канади», - підсумував Діон.

Як повідомляв Укрінформ, на початку року Канада відкликала із міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ свої ударні літак, натомість потроївши кількість військових інструкторів, які тренують місцеві сили, та значно збільшивши обсяг гуманітарної допомоги регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-