В Шотландії підготували законопроект про незалежність

В Шотландії підготували законопроект про незалежність

Укрінформ
Повторний референдум про незалежність Шотландії від Великобританії "дуже можливий" ще до 2020 року, адже відповідний законопроект перший міністр Шотландії Нікола Стерджен збирається подати вже наступного тижня.

Про це вона заявила в інтерв'ю британській телекомпанії ITV у неділю, повідомляє DW.

На запитання журналістів, чи очікує вона другого референдуму до 2020-го, Стерджен відповіла: "Я думаю, це дуже ймовірно з огляду на ситуацію, в якій ми перебуваємо... Усе, що трапилося відтоді, схоже, змусило мене думати так більше, ніж вранці після референдуму", - цитує першу міністерку інформагенція Reuters.

Напередодні Стерджен заявила, що подасть законопроект про референдум уже наступного тижня. Плебісцитом вона погрожує центральній владі в разі, якщо її вимоги щодо більшої автономії Шотландії та можливості залишатися в рамках єдиного ринку Європи не будуть виконані.

Нагадаємо, що 2014 року в Шотландії, яка має напівавтономний статус у Великобританії, на референдумі 52 відсотки виборців проголосували за те, щоб залишитися в складі Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії. А от у 2016 році на референдумі щодо Brexit 62 відсотка шотландців проголосували проти виходу з ЄС. Натомість більшість населення Сполученого Королівства - 52 відсотки - віддала голоси на користь такого кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-