Канада впевнена, що угода про вільну торгівлю із ЄС вступить у дію

Канада впевнена, що угода про вільну торгівлю із ЄС вступить у дію

Укрінформ
Угода про вільну торгівлю між Канадою та ЄС (СЕТА) буде підписана та ратифікована, незважаючи на внутрішні непорозуміння у деяких країнах-членах Євросоюзу.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми завжди знали, що ухвалення угоди потребуватиме наполегливої роботи до самого кінця. Утім, я певний, що є багато потужних країн, таких як Франція, Німеччина та інші, які нас повністю підтримують, тож угода буде ухвалена», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що СЕТА «є однією із найбільш прогресивних угод, що коли-небудь пропонувалися». «Фактично, СЕТА запроваджує новий стандарт для торговельних угод, адже є вигідною для громадян та малих підприємців, а не лише для великих компаній», - зазначив прем'єр-міністр Канади.

Нагадаємо, парламент франкомовного бельгійського регіону Валлонія відмовився уповноважувати федеральний уряд на підписання угоди із Канадою, остерігаючись можливої шкоди місцевому агросектору через дешевший канадський імпорт.

Додамо також, що перемовини стосовно угоди про вільну торгівлю між Канадою та ЄС, а також юридична вичитка тексту завершилися на початку цього року. Відтоді текст перекладається всіма офіційними мовами ЄС. Оттава та Брюссель домовилися підписати угоду цього року і ратифікувати – у 2017-му.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-