У Китаї розкрили нелегальну мережу, яка пропонувала дізнатися стать дитини до народження

У Китаї розкрили нелегальну мережу, яка пропонувала дізнатися стать дитини до народження

Укрінформ
Поліція Китаю затримала 75 осіб за підозрою в зв'язках з мережею нелегальних центрів, які пропонували вагітним жінкам дізнатися стать дитини до народження.

Про це повідомляє BBC.

За даними китайської поліції, мережа нелегальних центрів діагностики незаконно відправляла аналізи крові вагітних у Гонконг для лабораторних досліджень.

Всього в роботу мережі, що діяла у багатьох регіонах Китаю, були залучені щонайменше 300 осіб.

У Китаї, згідно з прийнятим 1995 року закону "Про охорону здоров'я матері та дитини", заборонена пренатальна діагностика для визначення статі плоду.

Як повідомляє кореспондент BBC в регіоні, суми, які клієнти платили нелегальної мережі, були значними і свідчили про велике бажання майбутніх батьків та їх родичів дізнатися стать дитини до народження.

Багато сімей в Китаї традиційно хочуть мати синів і готові піти на аборт, якщо очікується народження дівчинки.

Минулого року в КНР була скасована політика "одна сім'я - одна дитина", що діяла в країні з 1979 року. Вважається, що політика "однієї дитини" призвела до великого гендерного дисбалансу в Китаї, де жінок помітно менше, ніж чоловіків.

Однак, як повідомили китайські влади на цьому тижні, гендерний дисбаланс при народженні дітей - 113 хлопчиків на 100 дівчаток - буде зберігатися в найближчі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-