Майже 200 країн домовилися скоротити використання парникових газів

Майже 200 країн домовилися скоротити використання парникових газів

Укрінформ
Майже 200 країн світу 15 жовтня в Руанді уклали угоду по скороченню використання парникових газів, які використовуються у холодильниках і кондиціонерах.

Про це повідомив міністр природних ресурсів Руанди Венсан Бірута, передає Reuters.

"Майже 200 націй підписали юридично зобов'язуючу угоду з метою зменшити парникові гази, які використовуються в холодильних установках і кондиціонерах", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, всі країни світу будуть розділені на три групи з різним кінцевим терміном скорочення використання промислових гідрофторвуглецевих сполук, які як парниковий газ можуть бути в 10 000 разів потужніше за вуглекислий.

Розвинені країни, до яких відносяться більшість європейських держав і США, будуть зобов'язані скоротити використання гідрофторвуглецевих газів на 10% до 2019 року. Дві групи країн, що розвиваються, спочатку заморозять використання цих газів до 2024 або 2028 року (Індія, Іран, Ірак, Пакистан і країни Перської затоки), після чого почнуть поступово скорочувати їх використання.

Нагадаємо, 4 листопада 2016 року має набрати чинності ще один світовий договір з клімату - Паризька угода, яка регулюватиме заходи по зменшенню викидів двоокису вуглецю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-