У Німеччині орудують іноземні злочинці

У Німеччині орудують іноземні злочинці

Укрінформ
Переважна більшість кримінальних справ, що класифікуються як організована злочинність, скоєна в Німеччині приїжджими.

Такі дані оприлюднили в п'ятницю міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр і керівник Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) Хольгер Мюнх, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Частка німецьких громадян в загальній кількості 8675 підозрюваних знову трохи знизилася, приблизно дві третини підозрюваних у вчиненні злочинів є іноземними громадянами. Відмінною особливістю організованої злочинності є висока частка злочинних угруповань, що діє в міжнародному масштабі, і їх мобільність - 80% розслідувань вказують на міжнародні зв'язки», - розповів міністр.

Якщо у 2014 році в Німеччині знали точно про дії в країні 12 угруповань, в 2015 їх було вже 22. Всього торік правоохоронні органи провели в Німеччині розслідування 566 справ, пов'язаних з організованою злочинністю (у 2014 таких було 571). Майже 37% з них пов'язані з наркотиками, з правами власності 14,8%), економічні злочини складають 11,8%. Завдяки діям правоохоронців вдалося повернути 65 млн євро, однак не вдалося запобігти збитку в розмірі 424 млн євро.

За словами шефа BKA Мюнха, вже не варто орієнтуватися на «класичне визначення» оргзлочинності та боротися з нею старими методами. Нинішні злочинці набагато винахідливіші, їх діяльність охоплює більшу кількість сфер, вони добре технічно оснащені, активно користуються інтернетом і мають широкі зв'язки за кордоном. Відповідь поліції має бути адекватною.

Глава МВС запевнив, що федеральний уряд разом із земельними сильно просунулися в справі боротьби з організованою злочинністю і висловив надію, що в наступному році успіхи такої координації будуть більш помітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-