У Батумі пройшли перші грузино-американські підводні навчання

У Батумі пройшли перші грузино-американські підводні навчання

Укрінформ
Перші грузино-американські підводні навчання під назвою «Людина за бортом» пройшли в чорноморському місті Батумі.

У навчаннях взяв участь особовий склад флагманського корабля шостого флоту ВМС США Mount Whitney, який прибув в порт Батумі напередодні, і співробітники берегової охорони прикордонної поліції МВС Грузії, повідомляє Грузія-онлайн.

Згідно зі сценарієм навчань, грузинським і американським морякам необхідно було врятувати двох людей, потопаючих у відкритому морі. До операції з порятунку були підключені і водолази. Рятувальники успішно впоралися з поставленим завданням.

«Нас з Грузією пов'язує багаторічна співпраця, однак подібні навчання поки ще не проводилися. Сьогодні ми розіграємо пошуково-рятувальну операцію. Ми часто плаваємо на кораблі у морі чи в океані. Подібні знання важливі для порятунку життя людей», — сказав журналістам лейтенант, член екіпажу Mount Whintey Джон Девіс.

Прибуття Mount Whitney в територіальні води Грузії є запланованим і спрямоване на підвищення безпеки на морі, стабільності, готовності та зміцнення партнерських відносин з союзниками США, підкреслює видання. Корабель залишить Грузію сьогодні, 15 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-