Ультраправого політика знову судять за розпалювання ненависті

Ультраправого політика знову судять за розпалювання ненависті

Укрінформ
У Нідерландах продовжиться судовий процес над лідером ультраправої партії PVV Гертом Вілдерсом, якого судять за обвинуваченнями у розпалюванні ненависті та дискримінації у зв'язку з висловлюваннями під час мітингу на адресу марокканців.

Таке рішення прийняв гаазький суд у п'ятницю у відповідь на клопотання адвоката політика припинити судовий процес, повідомляє голландський суспільний мовник NOS.

"Адвокат звернувся до суду три тижні тому, заявивши, що судовий вердикт щодо Вілдерса буде оцінкою політичної програми партії PVV та політичних рішень", - зазначається у повідомленні.

За словами адвоката, суду не притаманно виносити рішення щодо політичних питань.

Як зазначається, суд відхилив клопотання. Судові слухання розпочнуться 31 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, справа Вілдерса пов'язана з висловлюванням, зробленим ним у березні 2014 року під час зустрічі з прихильниками у Гаазі. Тоді під час виступу він запитав у натовпу, чи хочуть люди бачити "більше або менше марокканців у своєму місті та у Нідерландах?" У відповідь на це натовп почав скандувати "менше, менше". На що Вілдерс відповів "Ми цим займемося".

Вілдерс відомий своєю антиісламською позицією та євроскептичними поглядами. Чотири роки тому лідер PVV, п'ятої за чисельністю партії у нідерландському парламенті, вже поставав перед судом за аналогічними звинуваченнями. Тоді суд виправдав його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-