Німецька прокуратура повторно відмовила Ердогану

Німецька прокуратура повторно відмовила Ердогану

Укрінформ
Генеральна прокуратура міста Кобленц відхилила апеляцію президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на рішення припинити розслідування проти сатирика Яна Бемерманна, який висміяв турецького президента.

Про це повідомляє DW.

"Згідно з німецьким законодавством, скарга щодо образи глави іншої держави мала спершу пройти розгляд у прокуратурі на предмет наявності достатніх підстав відкривати провадження. Прокуратура тепер лише підтвердила попереднє рішення про те, що підстав відкривати таке провадження немає", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Земельному суді Гамбурга й досі перебуває цивільний позов громадянина Реджепа Ердогана проти Бемерманна. Його мають розглянути 2 листопада.

Як повідомлялося, у березні 2016 року Бемерманн в ефірі телеканалу ZDFneo прочитав вірш, який висміював Ердогана. Він мав продемонструвати різницю між тим, що дозволено, а що заборонено в Німеччині. Це сталося після того, як Анкара викликала німецького посла через інший сатиричний відеоролик на іншому каналі німецького телебачення.

11 квітня обурений турецький президент подав скаргу проти Бемерманна до прокуратури Майнца.

17 травня суд міста Гамбурга заборонив повторну публікацію та цитування більшої частини вірша Бемерманна. Суд постановив, що 18 із 24 рядків вірша є "образливими та наклепницькими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-