СКУ привітав нового генсека ООН від імені 20 мільйонів українців

СКУ привітав нового генсека ООН від імені 20 мільйонів українців

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій направив листа новому Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, у якому від імені 20-мільйонної української діаспори привітав його із призначенням.

Про це повідомив сам Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців висловлює новопризначеному Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу щирі побажання успіху в цій дуже складній ролі захисника основних принципів Статуту ООН», - сказав Чолій.

Президент СКУ також висловив подяку Гуттерішу як колишньому Верховному комісару ООН у справах біженців за його роботу над гуманітарною кризою в Україні, що сталася в результаті агресії РФ, і закликав підтримати український народ, який, «обороняючи свій східний кордон, продовжує захищати мир і безпеку в світі».

Як відомо з його біографії, Антоніу Гутерріш народився 30 квітня 1949 року в Лісабоні. Він вивчав інженерну справу і фізику у Вищому технічному інституті, а також працював викладачем у ВНЗ. У 1974 році він став членом Соціалістичної партії. У 1995 році, через три роки після обрання на пост генерального секретаря соціалістів, він став прем'єр-міністром Португалії.

Повноваження нинішнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна завершуються 31 грудня 2016 року. Антоніу Гутерріш перебуватиме на цій посаді з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-