США мають ще більше доказів хакерських атак Росії – CNN

США мають ще більше доказів хакерських атак Росії – CNN

Укрінформ
Американські спецслужби отримують дедалі більше доказів причетності Росії до зламу електронних систем і поштових серверів політичних сил США та розміщення їх на сайті WikiLeaks з метою вплинути на результати виборів у Америці.

Про це повідомив у п'ятницю американський телеканал CNN із посилання на посадовців, ознайомлених з результатами розслідування.

"Дедалі більше стає доказів, що вкрадені електронні листи, які стосуються президентських виборів у США, передає сайту WikiLeaks російський уряд", - йдеться у матеріалі.

Зокрема, мають місце припущення, "що Москва, принаймні надає інформацію або, можливо, несе відповідальність за її витік", зауважило одне із джерел. У п'ятницю колишній в.о. директора ЦРУ Майк Моррелл заявив на конференції, організованій кампанією Клінтон, що "абсолютно ясно: WikiLeaks і Guccifer 2.0 працюють у цьому питанні з росіянами".

Водночас, наголошується, що американські спецслужби "продовжують досліджувати ступінь зв'язку між Росією і WikiLeaks, однак вони не втрачають впевненості, що саме РФ стоїть за цими витоками"

Засновник WikiLeaks, Джуліан Ассанж, раніше заперечував будь-який зв'язок або співпрацю з росіянами. Зараз же у WikiLeaks на журналістські запити не відповідають.

Російська сторона також прогнозовано заперечує своє втручання у електронні системи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-