Кремль просуває свої норми і практики на Захід через олігархів – експерт

Кремль просуває свої норми і практики на Захід через олігархів – експерт

Укрінформ
Автор доповідей Інституту Legatum, експерт фонду «Вільна Росія» Ілля Заславський (Вашингтон) вважає, що Кремль через свої «фінансові гаманці», тобто, російських олігархів ефективно впливає на Захід з метою просування своїх норм і практик.

Про це експерт говорив на Форумі вільної Росії в Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ноу-хау сучасної Росії - російські олігархи як гаманці існуючої влади - виявилося дуже ефективним на світовій арені. На відміну від загальнодержавної власності СРСР, їх власність буцімто приватна. А приватну власність на Заході звикли поважати», - сказав Заславський.

У реальності, на думку експерта, ці олігархи абсолютно залежні від Кремля: «Їх єдина валюта - відданість». Проте Захід помилково сприймає їх як бізнесменів і дозволяє їм безперешкодно діяти на своєму «полі». Тому відбувається так, що Росія експортує на Захід свої порядки і правила гри, а не навпаки, як це було в останні десятиліття існування Радянського Союзу.

Заславський нагадує, що більшість російських олігархів успішно працюють в світі і під час антиросійських санкцій. Він наводить численні останні приклади такого співробітництва. Це стає небезпечним вже для самого Заходу, і там потроху починають усвідомлювати цю небезпеку, вважає експерт.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю у Вільнюсі розпочався ІІ Форум вільної Росії, організований опозиціонерами.

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-