США суттєво послабили економічні обмеження щодо Куби

США суттєво послабили економічні обмеження щодо Куби

Укрінформ
Міністерство фінансів і мінторгівлі США оголосили про внесення нових поправок до Регламенту управління кубинськими активами та Правил експортного контролю, які фактично послаблюють економічні обмеження щодо острівної держави.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій у п'ятницю американським Мінфіном, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ці поправки допоможуть створити більше економічних можливостей для кубинців і американців, для подальшої реалізації напряму зближення з Кубою, про який президент Обама заявив у грудні 2014 року", - зазначається у документі.

Поправки охоплюють декілька сфер двостороннього співробітництва. Зокрема, знімаються обмеження на співпрацю США та Куби у медичній галузі, проведенні досліджень, відкривається доступ до медичних інновацій. У гуманітарній сфері США запроваджують нові гранти та стипендії для навчання кубинців. Американським підприємствам тепер не забороняється вкладати кошти у відновлення кубинської інфраструктури, спрощуються обмеження на торгівлю та подорожі.

При цьому дозволяється ввозити кубинські товари на територію США, зокрема алкогольну і тютюнову продукцію - щоправда, лише у супровідному багажі та в кількості, достатній для особистого користування. Крім того, суттєво спрощується процедура експорту та реекспорту товарів для власного споживання, харчів та легкої промисловості.

Зміни набудуть чинності 17 жовтня 2016 року, коли нормативні акти будуть опубліковані у Федеральному реєстрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-