Японія заморозила виплату внесків до ЮНЕСКО

Японія заморозила виплату внесків до ЮНЕСКО

Укрінформ
Японія припинила виплачувати внески в бюджет Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Як повідомляє DW, мова йде про суму близько 42 млн доларів США. 

За інформацією ЗМІ, таким чином Токіо протестує проти включення в міжнародний реєстр документальної спадщини "Пам'ять світу" (Memory of the World) документів про Нанкінську різанину.

Однак міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда, підтвердивши інформацію про припинення платежів, відмовився визнати прямий зв'язок між цим рішенням і ситуацією навколо документів про різанину, що вже кілька років ускладнюють відносини Японії з Китаєм.

Відомо, що у 2015 році Японія попереджала, що може припинити фінансувати ЮНЕСКО, якщо документи про Нанкінську різанину будуть включені в реєстр "Пам'ять світу". Однак в тому ж році ЮНЕСКО пішла на цей крок, без належних, на думку японської сторони, консультацій з Токіо і дозволу вивчити матеріали.

Різанина в Нанкіні - епізод японсько-китайської війни 1937-1945 років, в ході якої в 1937 році японські військовослужбовці здійснили масові вбивства і згвалтування мирного населення в китайському Нанкіні. КНР оцінює число жертв в 300 тисяч осіб. Японія визнає жертви серед мирного населення, але заперечує їх чисельність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-